23 Kasım 2013 Cumartesi

Zahir

213. Gün (Zahir)

'Etrafımıza saçtığımız kelimeler oranında ölürüz. Konuşanların sırrı yoktur. Ve hepimiz konuşuruz. Kendimize ihanet eder, kalbimizi teşhir ederiz.'

E.M. Cioran / Çürümenin Kitabı



****************************

Fikirler bin kez kırılır, ama bir kez yuvarlanıp bir bütün haline gelirler. Kırılırlar; üzerime dökülürler. ' Çizgiler ve renkler kalıcıdır, bu yüzden ...'

Virginia Woolf / Dalgalar

****************************

Ama gerçek hikâye hangisi? Bunu bilmiyorum. Bu yüzden cümlelerimi,bir gardıropta asılı, birinin gelip kendilerini giymesini bekleyen elbiseler gibi tutuyorum. Böyle bekleyerek, böyle fikir yürüterek, kâh şunu kâh bunu not ederek hayata tutunuyorum. 


Virginia Woolf / Dalgalar

****************************

Bahçeden kopardığı bir sap üzümü sofraya koyan insanın basit ve saf mutluluğunu kalbim hissedebiliyorsa, keyfime diyecek yoktur.

Çünkü o yalnızca üzümü değil, bütün güzel günleri, onu ektiği o tatlı sabahı, suladığı o tatlı akşamları da sofraya koymuş olur. Üzümün günbegün büyümesi ona haz verdiği için her şeyin tadına bir anda yeniden varır.

Johann Wolfang von Goethe / Genç Werther’in Acıları

****************************

“İnsanlar nasılda istemeden birbirlerine muhtaç oluyorlardı! Onları bir araya getiren kader miydi, yoksa bir içgüdü müydü? Belki de yalnız yorgunluk ve ümitsizlikti.” 

Fyodor Mihayloviç Dostoyevski / Suç ve Ceza

****************************

...kalbinde çözülmeden kalan her şey için sabırlı ol. Soruların kendisini sevmeye çalış, kilitli odalar ve yabancı lisanda yazılmış kitaplar gibi. Cevapları şimdi arama. Şu anda cevaplar sana verilemez, çünkü sen henüz onlarla yaşayamazsın. Bu, her şeyi yaşama meselesidir. Şu anda, senin soruyu yaşaman gerekiyor. Belki daha ilerde, farkına bile varmadan, günün birinde kendini cevabını yaşarken bulacaksın. 

Robin Sharma / Sen Ölünce Kim Ağlar

****************************

"Güneşin, denizlerin, rüzgârların enerjisinden yararlanabiliriz. Ancak, insanoğlunun sevginin enerjisinden yararlanmayı öğrendiği gün, ateşin keşfedildiği gün kadar önemli olacak."

Paulo COELHO / Zâhir

Renk Kodu: C: 17 M: 87  Y: 0 K: 0



1 yorum:

Ne güzel kelimeler onlar... Parmaklarınıza sağlık...