24 Haziran 2013 Pazartesi

Bambu Ormanları

61. Gün (Bambu Ormanları)
Bambu (Bambusoideae), buğdaygiller (Poaceae) familyasına ait ve 1.200 adet, bazen birbirlerinden çok farklı görünen bitki türlerinden oluşan bir alt familyayı kapsayan tanımdır.
Bambu insanların en çok işine yarayan bitkilerden birisidir. Bambu türleri Asya'da, Güney ve Kuzey Amerika'da ve Afrika’ da bulunurlar. En büyük bambu türleri 80 cm kalınlığa ve 38 metre uzunluğa kadar varabilir. Bazı bambu türleri çok seyrek çiçek verir, bazen her 100 yılda bir ya da daha seyrek olabilir.
Kodamatsu
Bambunun bazı kültürlerde sembolik anlamları vardır. Çinlilerde bambu uzun bir ömrün sembolüdür. Hindistan'da ise dostluğun sembolüdür. Filipinler’ de çiftçiler bambu sırıklarını şans getirsinler diye tarlalarının etrafına dikerler. Bambu, yemyeşil yaprakları ve çok dümdüz bir şekilde dik büyümesi ile Japonya'da dürüstlüğün ve temizliğin sembolüdür. Japonlar ayrıca yılbaşında giriş kapılarının iki yanına birbirine bağlanmış bambular ("kodamatsu") koyarlar ve bunun şans getirdiğine inanırlar.

Bambu ormanlarını çok beğeneceğinizi umuyorum…

Renk Kodu: C: 6 M:100 Y: 97 K:0 








2 yorum:

  1. Bilgilr harika özellikle kültürlerin nasıl gördüğü ama ormanlar niye bilmiyorum bilinçaltım a inmek lazım beni cidden korkuttu böle ürkme geldi içime sabahın köründe bakmış olma ihtimalim de yüksektabi bu duyguda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabah sabah bakmış olmanız olabilir ama cidden çok ama çok güzel bir orman...

      Sil

Ne güzel kelimeler onlar... Parmaklarınıza sağlık...