7 Mayıs 2013 Salı

Doğa İçin Çal


13. Gün (Doğa İçin Çal)

Doğa İçin Çal yüreklerinde doğa sevgisi bulunan insanların bir araya gelerek oluşturdukları bir proje.Kısaca kendilerinden dinleyelim projelerini

Resmi sitelerinde yayınlanan yazılarından aldım aşağıdaki metni.


"Doğa İçin Çal, bir agaclar.net projesidir. Dünya'nın hali ortada. Yerküresiyle, atmosferiyle tehlike sinyalleri verip duruyor. Küresel iklim değişikliği bir dert; seller, taşkınlar, buzulların erimesi, kıyıların denizler tarafından yutulması ihtimali, kuraklık...

Beslenme başka bir dert; besin bulanlar için GDO'lu ürünler, denetimsiz tarımsal ilaçlama, sakıncalı katkı maddeleri... Bulamayanların sorunu karmaşık değil: Sadece açlık! Enerji savaşları, temiz su savaşları... Yani gidişat iyi değil.

En güçlü ya da yoksul olanların büyük çoğunluğu, kendi küçük ya da büyük çıkarını esas alarak, kendini dünyanın merkezine koyarak yaşıyor. Herkesin mazareti var!

Çok şey sadece günü kurtarmaya yönelik.. Doğayı yok sayarak yapılan her şey, geleceğimizi biraz daha belirsizleştiriyor. Komik olan, korunmak doğanın umurunda bile değil. O nasıl olsa, öyle ya da böyle var olacak... Vay bizim halimize..."

Yazının kalanını aşağıdaki resmi adreslerinden okumaya devam edebilirsiniz.

http://www.dogaicincal.com/index.asp?sayfa=biz

Peki ne mi yapıyorlar?  Buyrun yaptıklarını izlemeye...

http://www.youtube.com/watch?v=r3OwxXw0v9c 

(Bu 1.klipleri ve geçen ay 5. klipleri yayınlandı.) İşte bir yürek olmak bu demek...Benim dinlerken içim titriyor gözlerim yaşarıyor.
Laf aramızda 3. ve 4. klip en çok etkilendiğimdir.

RENK KODU: C: 0 M: 0 Y: 100 K: 51

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne güzel kelimeler onlar... Parmaklarınıza sağlık...